Vertel een collega  

Vertel een collega


Tip een bekende of deel het in je eigen netwerk!

Ik ga naar de brugklas Training

Ik ga naar de brugklas Training

De ‘ ik ga naar de brugklas’ training is speciaal ontwikkeld voor tieners van groep 8, die de overstap maken naar de brugklas. Deze overgangsperiode gaat vaak gepaard met veranderingen: lichamelijk, maar ook emotioneel, sociaal en in de omgeving van de tiener. Deze overgangen zijn belangrijke momenten van groot worden en van emancipatie. Tieners zien er naar uit om naar de middelbare school te gaan, maar ervaren ook enige angst. Voor de een betekent het een nieuwe uitdaging. De ander ervaart meer risico’s.

De training is uniek op dit gebied, tieners worden begeleid voor en tijdens de brugklasperiode. Tieners leren om steviger in hun schoenen te komen staan tijdens de eerste periode van de brugklas.

De onderwerpen die  tijdens training aanbod komen zijn:
- nieuwe contacten maken / invoegen in een nieuwe groep,
- jezelf presteren en dicht bij jezelf blijven,
- zicht krijgen op je eigen talenten en hoe deze in te zetten,
- leren omgaan met huiswerk plannen, maken en leren,
- vergroten van je zelfbeeld en zelfvertrouwen.

 De training vindt plaats in een kleine groepje met leeftijdsgenoten.

De training bestaat uit 6 bijeenkomsten en wordt begeleid door twee trainers. De eerste 4 bijeenkomsten vinden plaats voor aanvang van brugklas periode en 2 bijeenkomsten vinden plaats tijdens de eerste twee maanden van de brugklas. Daar waar andere trainingen stoppen gaan wij door.

 

 

Praktisch informatie

De trainingsbijeenkomsten vinden plaats in juni/ juli en in september 2018.De groep bestaat uit minimaal 4 en maximaal 8 kinderen. De training bestaat uit 8 bijeenkomsten en wordt begeleid door 2 trainers.

De kosten van de training bedragen € 69,- per maand gedurende 3 maanden dat de training gegeven wordt. Afhankelijk van uw zorgverzekering en aanvullend pakket kunt u in aanmerking komen voor een (gedeeltelijke) vergoeding van de kosten. Praktijk Talent & CO heeft een contract met de gemeentes in Eindhoven, en de rondom liggende dorpen gesloten. Om in aanmerking te komen voor vergoeding voor de begeleiding van uw dochter of zoon heeft u of een beschikking van de gemeente nodig. 

 Aanmelden

Voor aanmelding of meer informatie kunt u vrijblijvend contact opnemen met:

Ellen Saris
ellen@praktijktalent-co.nl
06 - 2399 3303

Datum in overleg nader te bepalen.


Reageer direct

Gebruik onderstaande velden om te reageren. We nemen daarna z.s.m. contact met je op!

* verplichte velden