Vertel een collega  

Vertel een collega


Tip een bekende of deel het in je eigen netwerk!

Mijn verlies delen

Mijn verlies delen

Kinderen die een belangrijk iemand in hun omgeving door de dood verliezen, staan voor een zware opgave. Aan de buitenkant zien we niet altijd hoe moeilijk ze het hebben, maar hun gevoelsleven is vaak een chaos. Dit merk je vaak bij kinderen aan hun spelgedrag / functioneren op school. Soms zetten kinderen hun verdriet even op een zijspoor. Dit kan diverse redenen hebben; het kind wil de ouders er niet mee belasten, is er nog niet aan toe en /of voelt zich nog niet veilig om het verdriet te kunnen uiten. Het kan zijn dat je maanden lang niets aan je kind merkt, hij/zij wil er niet over praten en dan opeens kan het opgekropte verdriet tot uiting komen, vaak op momenten dat de omgeving van het kind net een beetje op verhaal is gekomen.                                                                                                                                 

Rouw is verdriet  verwerken en proberen het leven opnieuw op te pakken, het is een zware taak die met veel emoties gepaard gaat. Rouwende kinderen hebben herkenning en erkenning nodig, het helpt hen als ze weten dat ze niet de enige zijn.Verdriet mag er zijn ieder heeft daarin zijn eigen proces.

De lotgenoten bijeenkomsten helpt kinderen van groep 1-4, groep -5-6 en groep 6-7, omgaan met het verlies door o.a.                                         
- het doorlopen van de 4 rouwtaken,                                                                  
- het (opnieuw) overzicht krijgen over de eigen situatie,
- het delen/ leren van ervaringen, gedachtes en gevoelens en de ander ondersteunen,
- het vergroten van het zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde, vergroten van hun eigen kracht, de (veer)kracht en de weerbaarheid en (weer) enige grip te krijgen op de situatie.

 

 

Praktische informatie

De groep bestaat uit minimaal 4 en maximaal 8 kinderen. De training bestaat uit 8 bijeenkomsten met daarnaast een tussen en een eindevalautie voor ouders.De training wordt begeleid door 2 trainers.

De kosten van de training bedragen € 69,- per maand gedurende 4 maanden dat de training gegeven wordt. Afhankelijk van uw zorgverzekering en aanvullend pakket kunt u in aanmerking komen voor een (gedeeltelijke) vergoeding van de kosten. Daarnaast heeft Praktijk Talent & CO heeft een contract met de gemeentes in Eindhoven, en de rondom liggende dorpen gesloten. Om in aanmerking te komen voor vergoeding voor de begeleiding van uw dochter of zoon heeft u of een beschikking van de gemeente nodig. 

Aanmelden

Voor aanmelding of meer informatie kunt u vrijblijvend contact opnemen met:

Ellen Saris
ellen@praktijktalent-co.nl
06 - 2399 3303

Datum in overleg nader te bepalen.


Reageer direct

Gebruik onderstaande velden om te reageren. We nemen daarna z.s.m. contact met je op!

* verplichte velden