Vertel een collega  

Vertel een collega


Tip een bekende of deel het in je eigen netwerk!

Scheiden is voor kinderen een enorme gebeurtenis.
Veel ouders hebben tijdens het scheidingsproces het idee dat hun kinderen hier goed mee om kunnen gaan. Je kind is behulpzaam, doet het goed op school en kruipt tegen je aan op de bank als jij het moeilijk hebt. Als jij als ouder het weer op de rit hebt, dan laat je kind pas zien wat er al die tijd in zijn hoofd is omgegaan. Hij kan dit uiten door gedragsveranderingen, emotionele ontlading en/of lichamelijke klachten.
Dit is het moment waarop jouw kind een extra steuntje in de rug kan gebruiken.

Het is fijn dat hij zijn ervaringen met andere kinderen kan delen op een plaats waar hij vrij zijn gevoelens en gedachtes kan delen, zonder bang te hoeven zijn om hier een van zijn ouders mee te kwetsen. Praktijk Talent & CO heeft speciaal voor deze kinderen een lotgenotengroep georganiseerd.

Voor wie?
Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor kinderen van groep 3 en 4, groep 5 en 6, groep 7 en 8, waarvan de ouders gescheiden zijn.

De groep
De groep bestaat uit 4 tot 6 kinderen die 4 maal bij elkaar komen. De bijeenkomsten zullen zoveel mogelijk wekelijks plaats vinden. 

Wat gaan we doen?
Tijdens deze 4 bijeenkomsten krijgen kinderen/ jongere in een veilige omgeving de ruimte om hun gevoelens en gedachtes te uiten. Dit doen we door middel van gesprek, creativiteit of spel. Afgestemd op de behoefte van de groep. 
Tijdens de bijeenkomsten wordt er oplossingsgericht gewerkt. We gaan uit van de kracht van het kind/ jongere We leren hen deze kracht in te zetten in hun verwerkingsproces en een positieve stap in de toekomst te zetten. We kiezen bewust voor een klein groepje om ieder de ruimte te geven om zijn eigen proces op zijn eigen tempo te doorlopen met de thema's die voor hem of haar belangrijk zijn.

Doelstelling
De lotgenoten groep geeft de kinderen de kans: 
- (opnieuw) overzicht en grip te krijgen over de eigen situatie,
- om te beseffen en te voelen dat je ouders altijd je ouders blijven, wat er ook gebeurd is,
- om hun zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarden te vergroten,
- om emotioneel weer stevig in hun schoenen te komen staan,
- om een positief toekomstbeeld te ontwikkelen.