Vertel een collega  

Vertel een collega


Tip een bekende of deel het in je eigen netwerk!

Ken jij de talenten van je kind?

Talent is wie je bent!
Binnen praktijk Talent & CO is de Talentscan/Compas één van de methodes waar we veelvuldig mee werken. De Talentscan/Compas brengt de talenten in kaart voor succesvolle en gelukkige kinderen/jongere die eruit halen wat er in zit!


Talentscan/Compas kan hulp bieden.

Vanuit onze positieve benadering gaan we op zoek naar de sterktes van je kind. We zoeken (en vinden!) de talenten en innerlijke motivatie van jouw kind op het gebied van:
- het leggen- en onderhouden van sociale contacten
- zijn persoonlijke- en natuurlijke manier van leren
- doelgericht werken en inzet
- leren, denken en het vinden van oplossingen
De uitkomsten helpen je om het beste in je kind naar boven te halen. Ze vormen een basis waarop je in de toekomst belangrijke beslissingen kunt nemen voor de ontwikkeling: school- en studiekeuze, beroepskeuze, etc.

De Talentscan/compas laat d.m.v een talentscan en een spelanalyse de talenten van je kind/jongere zien. Niet, of hij/zij goed kan tekenen of voetballen. Nee, het aangeboren talent op gebieden als; sociale contacten, doelgericht werken, leren en denken. Door de talenten inzichtelijk te maken kunnen kinderen/jongere deze beter inzetten, gaan ze beter functioneren en krijgen ze meer zelfvertrouwen. 

Via de Talentscan/Compas wordt je kind aangesproken op zijn eigen unieke talenten en motivaties. Je hoeft je kind niet langer te dwingen iets te leren dat niet bij hem of haar past. Je kunt aansluiten op de natuurlijke manier van leren en ontwikkelen. Je kunt je kind uitdagen om zijn talenten in te zetten om tot een oplossing voor bepaalde problemen te komen. Op die manier krijgen jij en je kind weer grip op de situatie en kunnen jullie samen trots zijn op wat er is bereikt. Zo wordt je samen eigenaar van alle vragen en van de mogelijke oplossingen.